Mindfulness

Mindfulness betekent simpelweg: volledig bewust zijn van wat er gebeurt en in contact zijn met wat u daarbij ervaart. In deze zin kunt u het woord ‘mindfulness’ vertalen met ‘opmerkzaamheid’ of ‘aandachtigheid’. Mindfulness is de kunst om te schakelen: waar uw aandacht is, daar bent u. Om vaker uit de doe-modus te stappen. Om contact te maken met het hier en nu – de plek waar het leven zich afspeelt. Er is dus niets zweverigs aan.

Waarom Mindfulness

U kunt Mindfulness inzetten om balans in het leven te brengen, om beter om te gaan met klachten en om persoonlijke kwaliteiten te ontwikkelen. Door vaker uw aandacht te sturen, leert u bewust keuzes te maken in plaats van automatisch te reageren. Hierdoor vangt u stressprikkels eerder en beter op en gaat u anders om met gedachtenpatronen die niet behulpzaam zijn. U kunt zich beter concentreren en ontspant gemakkelijker. De geest wordt rustiger. Mindfulness maakt het leven mooier; u leeft intenser en bewuster.

Mindfulness is een krachtige, praktische, vaardigheidstraining waarin je leert hoe je minder stress kunt ervaren en meer kunt genieten van het leven.

Kort gezegd:

Meer rust en minder stress. Concreet is het gevolg dat je in staat bent om meer te genieten van de mooie momenten op het moment zelf. Daar staat tegenover dat je beter in staat bent om te gaan met de minder mooie momenten.

 

  • Heb je wel eens het gevoel dat het leven aan je voorbijgaat?
  • Zou je minder last van stress willen hebben?
  • Heb je moeite om te ontspannen?
  • Zijn je gedachten niet te stoppen?
  • Kom je moeilijk in slaap?
  • Vind je het moeilijk om je te concentreren?
  • Ben je herstellend van een burn-out of wil je juist een burn-out voorkomen?

Als jij de kwaliteit van je leven in eigen handen wil nemen, helpen wij je graag op weg.

Mindfulness oefenen

Mindfulness is een vaardigheid die u kunt oefenen. Hiervoor biedt Centro Mio verschillende mogelijkheden. Zowel individueel als in groepsverband, zakelijk als privé en op uiteenlopende wijzen ingevuld.