Voor wie?

Mindfulness is bedoeld voor iedereen die de kwaliteit van zijn of haar leven wil verbeteren. Zelfs als er geen sprake is van specifieke klachten. Deze mensen willen leren mediteren, meer contact met hun eigen leven willen krijgen, met de keuzes die ze maken en voor mensen die uit de dagelijkse routine van het leven willen stappen en elk moment bewust willen leren beleven. Dit kan zowel op persoonlijk als op zakelijk vlak liggen.

Mindfulness is ook geschikt voor alle mensen met lichamelijke, geestelijke en emotionele klachten die van mening zijn dat ze wat aan hun klachten moeten gaan doen. Bijvoorbeeld mensen met hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, alle aan stress gekoppelde klachten, depressieve klachten, burn-out, piekeren, maag- en darmklachten, enzovoorts.

Ook mensen die aan het genezen zijn van een ziekte en terug willen in het arbeidsproces of mensen die na een (zware) ziekte hun leven weer op willen pakken, hebben baat bij Mindfulness. Bijvoorbeeld mensen die te maken hebben (gehad) met depressie, angstklachten, dwangmatigheid, impulsproblemen, burn-out, kanker, hart- en vaatziekten, chronische ziekten (bijvoorbeeld diabetes, fybromyalgie, nierziekten), enzovoorts.