Mindfulness voor kinderen

Mindfulness voor Kinderen

‘Je kunt de golven niet tegenhouden, maar je kunt wel leren surfen’

Wat is Mindfulness voor kinderen?

Kinderen krijgen net als volwassenen veel prikkels te verwerken, er is veel drukte in en om hen heen. Het is het prettig als kinderen in staat zijn te ontspannen en vaardigheden kennen om ‘een hoofd vol gedachten’ tot rust te brengen. Dat kan ze helpen om beter te concentreren. En daardoor kunnen ze ook vaardigheden ontwikkelen om beter om te gaan met allerlei emoties en prikkels. Leren dat je niet overal op hóeft te reageren bijvoorbeeld. En ervaren dat het prettig is om op een vriendelijke manier naar jezelf en anderen te kijken. Voor welke kinderen?

De training is geschikt voor alle kinderen van 8 tot 14 jaar die willen leren ontspannen en tot rust komen. Maar ook voor kinderen die hun concentratievermogen willen vergroten, meer zelfvertrouwen willen ontwikkelen, anders om willen gaan met pijn of lichamelijke klachten of minder last willen hebben van angst en somberheid. Voor alle kinderen die willen leren surfen op de golven van het leven.

Effecten die kinderen noemen

  • Beter ontspannen
  • Minder piekeren
  • Meer zelfvertrouwen
  • Beter concentreren
  • Minder last van stress
  • Beter slapen
  • Aardiger voor jezelf

Mindfulness voor kinderen

Praktische informatie

Tijden 8 dinsdagmiddagen, start 26 januari 2016 ( 26/1, 2/2, 16/2, 23/2, 1/3, 8/3, 15/3 en 22/3)

* groep 9-11 jaar: 15.30-16.30 uur

* groep 11-13 jaar: 16.45-17.45 uur

Kosten

Startaanbieding: € 198, -. 

Dit is inclusief een kennismakingsgesprek met ouders (en kind), materiaal (werkboekje en 2 cadeautjes), wekelijkse informatie en "tips voor thuis" per mail.

Begeleiding

De training wordt gegeven door Annemarijn Zegelink, was leerkracht, intern begeleider en remedial teacher in het basisonderwijs. Tegenwoordig is zij kindercoach en verzorgt de training mindfullness voor kinderen bij Centro Mio.  

Locatie

Centro Mio, Prinses Irenestraat 80, Elst

Groep

Een groep bestaat uit 4-8 kinderen

Contact met ouders

Voorafgaand aan de training vindt een vrijblijvend gesprek met ouders (en kind) plaats om kennis te maken en te kijken of de cursus geschikt is. 

Meer informatie

Annemarijn Zegelink, tel: 0481-842194 of mail: annemarijn@coachtkinderen.nl

Voor vergoedingen van de zorgverzekeraar, kunt u contact met ons opnemen.