Startdata trainingen

  • 29 maart Arnhem- Mindfulness  MBSR/MBCT training 
  • 27 januari Arnhem - Mindfulness MBSR/MBCT training 
  • 10 maart - Huissen

Nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van startende trainingen.

Nieuwsbrief

Verdiepingstrainingen

Mindfulness Compassietraining

Indien je reeds eerder een basistraining hebt gevolgd en hebt ondervonden dat mindfulnessbeoefening je goed doet en je graag meer wilt oefenen met het integreren van een milde, vriendelijke houding naar jezelf en anderen. Compassie is het vermogen ons betrokken te voelen bij pijn en lijden, zowel dat van onszelf als dat van anderen.

Veel mensen kunnen hard of streng voor zichzelf zijn. Of ze vinden dat ze nog beter hun best moeten doen of ze kunnen somber, angstig, boos of wantrouwend in de wereld staan en moeite hebben om warme gevoelens voor zichzelf en anderen te ervaren. In deze gevallen valt een compassietraining te overwegen, waarin oefeningen aangeboden worden om meer warmte, geborgenheid, acceptatie en verbondenheid met onszelf en anderen te ervaren.

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2,5 uur, één keer in de twee weken.

 

Mindfulness & Communicatie en Relaties

Tijdens de training word je getraind in ‘ heilzame communicatie’ en krijg je inzichten in wat wel en niet werkt in menselijke interactie. Hoe staan we tegen over onze partner, gezinsleden, collega, familie of vrienden? Wat verwachten we van de ander? Hoe zorgen we voor ons zelf? Deze en andere vraagstukken zoals Mindfulness en intimiteit komen aan bod tijdens deze training.

Mindfulness & Bevallen

Deze training bestaat uit zes bijeenkomsten van 2,5 uur, één keer in de twee weken. De training is voor zwangere vrouwen die behoefte hebben aan meer rust, meer vertrouwen en minder angst voor tijdens de zwangerschap, bevalling en daarna. Je leert bewuster je zwangerschap beleven en meer genieten van deze bijzondere tijd. 

Mindfulness en geluk

We willen allemaal gelukkig zijn, maar het leven heeft nu eenmaal hoogtes en laagtes. Voor velen lijkt 'gelukkig zijn' een onbereikbare droom. Het is een verlangen naar iets anders geworden, naar iets dat nog moet komen of iets dat we nog moeten krijgen. Geluk is iets geworden dat buiten onszelf ligt. Daardoor wordt de kans op ongenoegen en frustratie alleen maar groter. De buitenwereld kan immers niet altijd aan al je verwachtingen voldoen.

Technieken waarin westerse psychologie wordt gecombineerd met meditaties uit de boeddhistische traditie, bieden handreikingen om uit de trance van onwaardigheid stappen. Door aanwezig te zijn in het moment, het trainen van opmerkzaamheid, mededogen naar jezelf en anderen leer je de macht van emotionele blokkades te verminderen

Leer om niet langer je eigen vijand te zijn.

Met Mindfulness en het werk van Rick Hanson en Tara Brach oefenen om ons eigen geluk te ontmoeten en te vergroten.

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2,5 uur, één keer in de twee weken.

 

Mindfulness en Wie ben ik NU

Deze verdiepingstraining richt zich op HSP. Wat is HSP en hoe herken ik dit bij mijzelf? Hoe ga ik met mijn HSP om? Hoe ziet mijn horoscoop eruit? wat zegt mijn zon over mij (wie ben ik en wat heb ik nodig)? Wat zegt mijn maan over mij (hoe kan ik goed voor mijn gevoel zorgen)? Welk element is het belangrijkst voor mij (hoe kijk ik de wereld in en wat heb ik hierin nodig)? 

In deze training wordt ook gewerkt met het werk van Louise Hay hoe je je eigen leven kan helen. Dit zijn allemaal onderwerpen om in  je eigen 'gereedschapskist' te doen, oftewel tools om goed voor jezelf te zorgen. 

 

Mindfulness en jouw eigen weg

In de basistraining heb je diverse aspecten van jezelf leren kennen. Je hebt een begin gemaakt je vrijer te verhouden tot je gedachten, gevoelens en gedrag. Kortom, je bent jezelf tegengekomen!

Deze verdiepingstraining richt zich op de relatie: met jezelf, met anderen, met je talenten en mogelijkheden en je activiteiten. Zo zet je de volgende stap om jezelf volledig tot uitdrukking te kunnen brengen.

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2,5 uur, één keer in de twee weken. De training wordt gegeven door Dieuwke Aberson. 

 

Mindfulness voor Professionals

Centro Mio biedt vanaf het najaar 2015 trainingen voor professionals. Deze training is voor professionals waarbij Mindfulness een mooie aanvulling is in het werk. U werkt bijvoorbeeld als fysiotherapeut, coach, counselor, haptotherapeut, of POH (GGZ) of ieder ander beroep waar Mindfulness in de behandeling geïntegreerd zou kunnen worden. Na deze training bent u in staat om ook zelf Mindfulness trainingen te geven.

De opleiding bestaat uit 8 dagen (4 x losse dag en 2 x 2 dagen) en een retraite. De opleidingsdagen zijn gericht op het leren begeleiden van Mindfulness.