Asther den Boogert

Al jong was ik me bewust dat iedereen op aarde een ding gemeen heeft, gelukkig willen zijn. Mijn leven kwam in de automatische piloot, in aanpassingen en geschikt zijn voor de omgeving. Zoals dat vaak gaat heeft een grote gebeurtenis in mijn leven me in een keer weer terug naar mezelf geslingerd. Ik besefte toen pas hoeveel ik was meegegaan in de stroom van de omgeving en algemene verwachtingen. Er was geen weg meer terug, ik wilde dichter bij mezelf zijn, een leven hebben dat precies bij mij past, mijn eigen unieke weg.

Ik ben begonnen met het afpelen van de lagen. Dit proces verrijkt me. Niet door keihard aan mezelf te werken om een beter mens te worden, maar door te aanvaarden en waarderen wat er al is en van hieruit te laten ontvouwen. Mindfulness is in deze ontdekkingsreis op mijn pad gekomen en past prachtig in deze lijn.

Om me heen zie ik veel mensen worstelen en ballen in de lucht houden, heel erg hun best doen om goed te zijn in al hun rollen. Dit kan uitputtend zijn. Hoe mooi is het dan om daarin wat meer ruimte te kunnen vinden en weer helemaal jezelf te kunnen zijn. Misschien niet eens door het leven anders in te delen, maar door er anders in te staan. Door goed voor jezelf te zorgen en mild te kunnen zijn. Dit is mijn drive om mindfulness verder uit te dragen in al zijn zachtheid en eenvoud.

Naast het geven van mindfulness trainingen doe ik ook een opleiding lichaamsgericht coachen. Deze twee onderdelen van mijn leven vullen elkaar prachtig aan. Het lichaam is altijd in het hier en nu en geeft je de signalen die je nodig hebt. We hoeven alleen maar even stil te staan om te luisteren wat het te zeggen heeft.

Asther den Boogert